Novosti

Našem Hrvoju Šimiću – počasnom članu!

No Comments

Dragi naš i poštovani Hrvoje,

kada ovako prerano i iznenada ode veliki čovjek kakav si bio Ti, naš vjerni pratitelj, dugogodišnji prijatelj i počasni član naših udruga – svatko ostane zatečen, bez riječi, u šoku i nevjerici. Kroz misli se isprepliću neizmjerna tuga, bijes i bol, sjećanja na predivne i radosne provedene zajedničke trenutke i pitanje može li uopće umrijeti čovjek kojeg je tako iskreno jako voljelo toliko ljudi, kojem se toliko ljudi radovalo pri najobičnijem susretu, čovjeku kojemu nije bilo ništa teško, koji je svaki dan u svom životu proizveo toliko dobrote, radosti, veselja i smijeha, čovjeku koji je pred sobom imao još toliko planova, čovjeku pred kojim je bio život?!

Zatečeni smo Tvojim odlaskom, Tvojim iznenadnim odlaskom! Kada si prvi puta došao bodriti naše nastupe – možda nismo niti bili svjesni koliko će Tvoja ljubav prema slovačkom folkloru i tradiciji postati posebna i koliko će naše prijateljstvo i ljubav postati jaka i uzajamna.

Tebe Hrvoje, dobru i jednostavnu osobu, ljubaznu i uvijek pristupačnu, bilo je vrlo lako voljeti. S neizrecivom tugom, velikom zahvalnošću i lijepim sjećanjem na Tvoju osobnost opraštamo se od Tebe! Zadužio si nas svojim velikim i širokim srcem, neumornim pljeskom, toplim i neraskidivim prijateljstvom.

Izražavamo najdublju sućut Tvojoj obitelji o kojoj si nam s radošću i s ponosom govorio, Tvojim najbližima, brojnim prijateljima i kolegama. Teško je pronaći riječi utjehe.

Dragi Hrvoje, hvala što si bio naš veliki prijatelj i počasni član. Nedostajat’ će nam Tvoj osmijeh, pljesak, blagi glas i srdačan stisak ruke svaki put pri ulasku u našu Drevenicu. Jako, jako si nam nedostajao na posljednjem nastupu…

Odmori, dobri naš prijatelju, odmori i naspavaj se, sanjaj… Volimo te svi kojima si oplemenio život i učinio ga ljepšim. Sanjat ćemo i mi Tebe, spominjati Te i znati da nas i dalje gledaš s nekog drugog mjesta. Lijepo je bilo prijateljevati s Tobom!

Neka Ti dobrostivi Gospodin Bog podari vječni počinak!

Laka Ti hrvatska gruda, koju si toliko volio!

Članovi Matice slovačke i SKUU „Franjo Strapač“ Markovac Našički

Vaš komentar